diumenge, 13 de desembre del 2009

Alt Camp, resultats (depurats) i comentari


Encara que esta recopilació és dinàmica i està sotmesa a revisió, considere tancada provisionalment la llista de topònims fets cognoms de l'Alt Camp. En són 13 de tota la comarca. De tota la llista el més nombrós és Valls, i el menys, Milà.

El nombre total de voltes que es repeteixen els cognoms de la llista és de 22.246 i la seua distribució per províncies és la següent:

València: 12.444
Castelló: 7.094
Alacant: 2.708

Per què compte el nombre de voltes i no les persones? Perquè no puc saber quantes persones són, comptades individualment. A Espanya tenim un sistema de doble cognom i es pot tindre Matoses de primer cognom, i Baldrich de segon. Una mateixa persona seria comptada, erròniament, dues vegades.

Per tant, compte els primers cognoms, els segons, i aquells que es dupliquen en un mateix individu són comptats dues voltes. Eixe serà el total.

I ara començaré allò més emocionant: el trasllat de les quantitats al mapa de Catalunya (i quan arribe el moment, al d'Aragó). He atribuït un color per segment, set en total: blanc, beis, groc, taronja clar, taronja obscur, roig i granat, començant amb un segment de 0 a 5.000 i pujant després de 10.000 en 10.000. Com que una imatge val més que 1.000 paraules, serà millor afegir ací la distribució en qüestió:


Com que el resultat de l'Alt Camp és 22.246, el color atribuït serà el groc i quedarà així:






Xulo, eh! A poc a poc anirem completant comarques i ja vorem com anirà quedant. Amb Aragó faré el mateix. Quina comarca guanyarà? (jo ja ho sé, hehe)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada