dimecres, 9 de desembre del 2009

Alto Gállego: Ordovés

Ordovés (Ordabés en aragonés) resta hui despoblat, però es conserva la seua església de Sant Martí d'aspecte arcaic i segons els especialistes, més a prop de l'estil hispano-visigòtic que del romànic ple del Serrablo. Els valencians amb el cognom Ordovás són 37.

3 comentaris:

  1. Hola Sílvia, de nou intervinc en el teu interessant blog. Un apunt: ja que esmentes els valencians que duen aquest cognom, és possible que tinguen més relació amb el topònim del Bages "la Fonollosa" que en algun moment degué anomenar-se "la Fenollosa" tal com he vist en un estudi de Pau Alegre sobre cartografia catalana en esta pàgina:
    https://cv2008.uab.cat/public/HdC/textos/HdCAK_text.pdf
    En fi; si algú pot aportar alguna cosa més ...
    Fins l'altra (Emili)

    ResponElimina
  2. Gràcies!!! Faré la correcció en la llista dels Fonollosa i hi incorpore els Fenollosa. Fins ara només havia trobat Fenollosa en el domini del català occidental i de l'aragonés. També a Astúries hi han topònims amb "Fenoll-". I els Fonollosa predominen a l'àrea oriental. Si "la Fenollosa" ara és la Fonollosa, vol dir això que la fonètica oriental s´ha estés vers l'oest?

    ResponElimina
  3. És clar, per si de cas algú llig els comentaris anteriors, que el post ha sigut corregit i substituït. Els Fenollosa, a Catalunya. Gràcies, Emili.

    ResponElimina