dimarts, 10 de novembre del 2009

Alto Gállego: Piedrafita de Tena

Els carrers de Piedrafita de Tena conserven un dels millors exemples d'arquitectura pirinenca de tota la comarca, però he preferit afegir una foto de l'ibon de Piedrafita.

Els valencians amb el cognom Piedrafita són: 15

2 comentaris:

  1. Hola! Quina alegria trobar eixe cognom! És el segon cognom de mon pare, i efectivament, és aragonés. En el meu cas prové d' una immigració del s.XX. La meua iaia vingué en els anys 40 a València. D' eixos 15 valencians en conec 2, ja veus tu!

    A eixa zona d' Aragó hi ha més d' un lloc amb el nom de Piedrafita o també Piedrahita (com eixe monologuista, Luís Piedrahita).

    Curiositat: també hi ha pobles amb el nom de Piedrafita a Galícia.

    ResponElimina
  2. Xé, doncs coneixes el 15% dels Piedrafita valencians, hehehe. És un topònim que, és clar, significa "pedra fixada o clavada en terra", l'ortografia del qual varia segons la llengua peninsular. A Galícia i Catalunya s'escriu Pedrafita, sense diftong i conservant la /f/, en castellà es diu Piedrahita, amb diftong i pèrdua del fonema /f/, i és propi de l'aragonés i l'asturià la presència del diftong /ie/ i la conservació de la /f/. O siga, encara que el significat siga el mateix la grafia canvia.

    Gràcies pel teu comentari!

    ResponElimina