dilluns, 2 de novembre del 2009

Resseguint cognoms


Comence este blog amb la intenció d´anar recomptant els cognoms que fan referència a topònims catalans o aragonesos, i que hui porten els valencians. Com que no sóc historiadora ni professional de la genealogia procuraré abstenir-me de fer interpretacions més enllà de l´obvietat de les dades. La recopilació la inicií fa tres anys, aprofitant la ferramenta que ens ofereix l´INE i el que va començar només com un divertiment personal és, a hores d´ara, una col·lecció de cents de cognoms que m´agradaria compartir des de la blogosfera. Benvinguts al meu blog!

5 comentaris:

  1. Gràcies anònim!!! El teu és el primer comentari del meu blog....beset!

    ResponElimina
  2. Perquè el blog siga més rigorós, crec que hauries d'abstenir-te d'incloure cognoms anecdòtics o testimonials com p.e. Ubieto o els que no arriben a quaranta o cinquanta.
    Després, hauràs de tindre en compte l'adaptació a la nostra llengua que han sofert alguns cognoms com Monzó (Monzón) o Dasí (Acín).
    Perdona si trobes este comentari impertinent.
    (Emili)

    ResponElimina
  3. En absolut trobe el teu comentari impertinent, Emili. Gràcies per les teues opinions.
    Primerament, quan vaig començar tota esta història, només tinguí en compte els topònims "importants" però després descobrí que hi havien topònims perduts i amagats que havien generat milers de portadors. També descobrí que el Pirineu va estar molt atomitzat demogràficament i que si menyspreava els llogarets menuts que aïlladament semblen no aportar res, a la fi estava menyspreant una quantitat important de portadors. Així que per a mi, tots són importants.
    El tema lingüístic el tinc molt en compte, i he considerat les variants ortogràfiques i les fonètiques. Si els visitants d'este raconet trobeu alguna variant existent que no haja sigut considerada, recordeu-m'ho. Gràcies de nou.

    ResponElimina
  4. Genial, impressionant, boníssim treball. He gaudit molt llegint-ho. Infinites Gràcies.

    ResponElimina